5 Şubat 2010 Cuma

Felafel






1 1/2 su bardagi haslanmis nohut( aksam islatilmis, pisirilmemis, mutfak robutunda sekilerek de kulanilabilinir)
1 orta boy sogan
göz karari maydonoz
göz karari tuz
1 tatli kasigi pul biber
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasagi kabartma tozu
4 dis sarimsak
2 tane sivri biber
göz karari un


Tarifi:

Nohutu robota güzelce cekelim, bir kaba alalim. Sogani, Sarimsagi, Sivri biberi de robta güzelce cekip nohutlara ekliyelim. Maydanozlari ince ince dograyip , pul biberi, kimyonu, tuzu ve kabartma tozunu nohut karisimin icine ekliyelim. Elimizle yoguralim yavas yavas un ilave edelim. Ele yapismayacak kivama geldiginde agizini kapatip buz dolabnda yarim saat bekletelim. Sonra ceviz büyüklügünde parcalar kopartip yuvarliyalim. Kizgin yagda kizartalim.


Felafel bol yesilik, domates, sogan, biber, salatalik, humus( sitede tarifini bulailirsiniz), pide ile cok güzel tüketiliyor.

2 yorum:

  1. Emel hn. bloguma ve mutfağıma hoş geldiniz:) felafel hiç denemedim ilk fırsatta sizin tarifinizle denemek isterim istanbul dan sevgiler :) hilal

    YanıtlaSil
  2. Selem Hilal blogunu severek ve ilgi ile takip ediyorum.Bana yorum biraktigin icin tesekkürler.Felafel i mutlaka denemelisin, gercekten cok lezzetli ve saglikli memnun kalacagini umuyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...