6 Haziran 2011 Pazartesi

Pizza.

pizza.


Yorucu bir gün, yemeksiz bir mutfak ve aç çocuklar :))) Ardından muhteşem bir pizza. Pazar gününün kısa özeti.
Uzun zaman oldu blog sayfama yeni tarif eklemeyeli, arşivim oldukca kabarık fakat tariflari yüklemeğe vakit yok. Allah izin verirse bu gün kesin kararlıyım bir tarif yazmadan  günü tamamlamayacağım. En kısa yolu tercih ettim. bu gün çocuklara pişirdiğim  pizza en ideal olan tarif, çünkü tadı hala damağımda duruyor....



Pizza hamuru, ben daha önce yaptığım ve fazlasını buzdulabında sakladığım poğaca hamurunu kullandım.

Eğer pizza için hamur yoğuracaksam : Un, ılık su, yaş maya, tuz ve çok az şeker kullanıyorum.

Üst malzemeleri :
domates sosu ( hazır)
1 kutu konserve ton balığı.
bol kaşar peyniri.
yeşil, kırmızı, sarı biber.( renkli, tatlı dolmalık biber)
1 küçük baş kuru soğan.
2 diş sarımsak.
10 tane minik domates.
10 tane siyah zeytin
dağ kekiği.


Hamuru  açalım, fırın tepsisine pişirme kağıdının üzerine yerleştirelim. Üzerine bol domates sosu sürelim, biraz kaşar peniri serpelim. Ton balığı konservesini açalım, süzelim, sosun üzerine orantılı bir şekilde yerleştirelim. Devamında yazdığım malzemeleri sıra ile yerleştirelim ( Ayıklanmış, küp küp doğranmış biberler, ayıklayıp yarım ay şeklinde doğradığımız kuru soğanlar, ikiye kesilmiş minik domatesler, domateslerin üzerine yerleştirilmiş sarımsak dilimleri ( Harika bir lezzet veriyor, murlaka domateslerin üzerine yerleştirelim) Zeytinler, bol kaşar peyniri ve son olarakda kekik)
Sonrasında hiç beklemeden 200-250c* fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.



Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. merhabalar!arada geliyorsunuz ama enfes tatlarla geliyorsunuz canım pizza süper ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım çekti pizzayı,harika gözüküyor,bol kaşarlı :)
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...