20 Mayıs 2013 Pazartesi

Tiramisu.

Tiramisu.


Namı değer tiramisu :) çok severiz ailece. Uzun zaman önce bir iki kere hazırlamıştım. Ama çok sık yaptığım bir pasta değil dir. Bu hafra içinde tam üç kez hazırladım ve konuklarıma ikram ettim. Çok beğenildi, ikinci porsiyonu isteyenlerde oldukca fazlaydı.


Tiramisu

Tarif Nuray Sönmez ablamızdan. Bizler onun tiramisu su üzerine başka tiramisu tanımayız :))

Malzemeler :

500 gr mascarpone.
2 kutu schlagsahne. ( çiğ krema )
4 yumurta.
1 su bardağı toz şeker.
2 paket vanilya şekeri.
4 paket krema sertleştirici. yada (  San- apart ) bir çeşir krema sertleştirici yaklaşık  3-4 çorba kaşığı.

kedi dili bisküvi.
granür kahve.


Tiramisu.


Öncelikle kahve karışımını hazırlamalıyız. 2-3 su bardağı sıcak suya 3-4 çorba kaşığı granür kahve ekleyip iyice soğumasını bekliyelim ve bir miktar isteğe bağlı olarak süt ilave edebiliriz.
 Biz bu karışımı Espresso ile hazırladık, hazırladık derken eşim hazırladı. Kendisi bu konuda biraz uzman ulurda :) Bu vesileyle kendisi tiramisu hazırlamayıda öğrenmiş oldu. Bana olan yardımlarını göz ardı edemem. Teşekkür ederim Murat bey ;)


İtalya dan gelen espresso maschine si ve kahvesi.


Kedi dili bisküvi ve kahveli 


Krema hazırlama aşaması.
Öncelikle üç tane ayrı karıştırma kabı alalım.  Bir tanesine 4 yumurta beyazını koyalım ve kar haline gelene kadar mikser yardımı ile çırpalım.

Diğer kabımiza çiğ kremalarımızı ve 2 paket krema sertleştiricimizi koyalım ve mikser ile güzelce çırpalım iyice katılaşana kadar.

Diğer bir kabımıza yumurta sarılarını, mascarpone, toz şekeri, vanilya şekeri ve diğer krema sertleştiricilerini koyalım ve güzelce çırpalım.

Ve son olaral üç kaptaki karışımlarımızı bir birine karıştıralım ve bunu yavaş hareketlerle yumurta bezaylarını söndürmeden yapmalıyız. ( Kesinlikle bu aşamada mikser kullanmamalıyız.)
Tiramisumuzun krema bölümü hazır hale gelmiştir.


Tiramisu.

Kedi dili bisküvilerimizi kahveli karışıma hemen batırıp çıkartalım. Kesinlikle içinde bekletmeyelim. ve borcam tepsimize dizelim.

Tiramisu

Krema karısımının yarısını  bisküvilerimizin üzerine yayalım. Kremanın üzerine bir kat daha kahveli karışıma batırılmış bisküvülerimizi dizelim.

Tiramisu.

Kalan kremamızı ikinci kat bisküvilerimizin üzerine orantılı bir biçimde yayalım. Ve streç kağıt ile üzerini  kapatalım ve buzdolabina kaldıralım.

Tiramisu.

Tiramisu muzu mutlaka akşamdan hazırlamalıyız. Akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletmeliyiz.

Tiramisu.

Servisten az önce siyah kakaomuzu serpelim ve dilimleyerek soğuk servis yapalım.

Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Favori tatlim.. seninkide harika gorunuyor emel eline koluna saglik

    YanıtlaSil
  2. Buna hastayım resmen:)) Ellerinize sağlık...
    Ben kakaolu bisküvilerden kullanarak yapıyorum bunu, o da pratik ve lezziz oluyor:)
    Ben de beklerim sizi lütfen sayfama, ziyarete gelirseniz sevinirim:)))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...