18 Kasım 2013 Pazartesi

Soğan Kebabı.

Soğan Kebabı.

Çok değerli eşime özel bir yemek. Kendisi bu yemeği pişirmemi özellikle istedi, şaşırtıcı olan genelde yemek konusunda istekte bulunmaz. Ama demekki bu yemeği gerçekten tatmak istemiş. Bende tecrübem olamamasına nazaren pişirdim. Gayet güzel bir yemek oldu ve öyle tahmin edildiği gibi çokta zahmetli bir yemek değil. Sevenler için tam bir davet yemeği olabilir...


malzemeler :
yeteri kadar küçük kuru soğan. ( tatlı soğan olmalı)

Kıymalı harç :

yarım kg kıyma. ( az yağlı.)
1 orta boy kuru soğan.
2 diş sarımsak.
1 domates.
2 adet yeşil biber.
karabiber.
kırmızı biber.
pul biber.
1 tatlı kaşığı biber salçası.
maydanoz.
tuz.

Servis esnasında :
Nar ekşisi.


Soğan Kebabı.


Soğanlarımızı soyalım ve ikiye bölelim, kenarda bekletelim.

İç harcımızı hazırlayalım.  Kıymamızı kabımıza koyalım. Robotta çektiğimiz, kuru soğan, sarımsak, domates, yeşil biberi ekleyelim. Baharatlarımızı, salçamızı, maydanozumuzu da ekleyip elimizde güzelce yoğuralım.

İkiye böldüğümüz soğanlarımızın arasına irice yuvarladığımız köftelerden yerleştirelim ve tepsimize sıkışık sekilde dizelim.
Eğer benim gibi soğanlarınız yeterli olmazsa, domates kullanabilirsiniz. Bu şekildede çok lezzetli oluyor.

Bie kasede, çok az domates, biber salçası, biraz sıvı yağ ve çok az tuz koyalım, sıcak su ekleyelim ve güzelce çırpalım. salçamızın iyice erimesini sağlıyalım.  Bu sosu tepsimizdeki soğan kebabına orantılı bir şekilde paylaştıralım. Çok olmaması lazım, soğanlarda pişerken oldukca fazla su salıyor.

Tepsimizin üzerine aliminyum folye saralım ve 200-250C* pişirelim. Fırından almadan yarım saat önce folyomuzu açalım ve üzerinin kızarmasını sağlıyalım.

Sıcak servis yapalım, servis sırasında üzerine nar ekşisi gezdirebiliriz. Gayet güzel bir lezzet katıyor yemeğimize.


Afiyet olsun...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...