19 Aralık 2013 Perşembe

Mısırlı, Nohutlu, Buğday Çorbası.

Mısırlı, nohutlu, buğday çorbası.


En sevdiğim çorbalardan birisidir. Kesinlike çok lezzetli ve şifalı, tam bir hasta çorbası. İnsanın içini ısıtan, aynı zamanda ferahlık veren ve miğdeyi yormayan bir çorba. Yada ben çok sevdiğim için, bana öyle geliyor :)  Bence pişirin ve kendi fikriniz oluşsun.



Mısırlı, nohutlu, buğday çorbası.


Malzemeler:

1çay bardağı aşurelik buğday. ( yarma)
1 çay bardağı kırık mısır.
1 çay bardağı haslanmış nohut.
yarım kg yoğurt.
1 yumurta sarısı.
1 çorba kaşığı tepeleme un.
tuz.
(isteğe bağlı olaraka yarım tablet tavuk bulyon.)

Üzeri için :
1 çorba kaşığı tereyağı.
3 çorba kaşığı zeytinyağ.
1 cay kaşığı pulbiber.
1 çay kaşığı kuru nane.

Yarım limon.

buğday ( yarma)
kırık mısır.


Mısırlı, nohutlu, buğday çorbası.


Öncelikle buğday ve mısırımızı güzelce yıkayalım, ılık suda bekletelim. Bu işlemi akşamdanda yapabiliriz. Düdüklü tencerede 10 dakika kadar pişirelim, daha azda olabilir.
Çorbamızı pişireceğimiz tenceremize yoğurdumuzu, yumurta sarımızı, unumuzu koyalım ve iyice çırpalım. Haşlamış olduğumuz buğday, mısır karışımını ( benimki soğuktu) ekleyelim. Güzelce karıştıralım. Su ısıtıcımızda kaynattığımız sıcak suyumuzu  azar azar ilave edelim ve bir taraftan karıştırmaya devam edelim (Mümkünse aynı yöne doğru karıştıralım.)  Haşlanmış nohutumuzu, tavuk bulyonumuzu ekleyelim. Orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak kaynamasını sağlıyalım. Ocağımızn altını kısalım ve çorbamıza tuzumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.

Küçük tavamıza tereyağımızı koyalım, ocağımızın üzerine bırakalım. Tereyağı eriyip, köpük köpük olunca zeytinyağımızı koyalım. Nane ve pulbiber ekleyelim. Baharatlarımızın kokusu çıkınca hemen ocaktan alalım ve hemen pişen çorbamıza ilave edelim.
Hani şu cazzzz sesi varya işte onu duymalıyız ve o anda çıkan o hoş kokuyu.
Sıcak sıcak servis yapalım, ekşi seviyorsanız servis esnasında üzerine limon sıkabilirsiniz.

Afiyet olsun...


5 yorum:

  1. hımmm vitamin deposu bir çorba olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Tam bir besleyici tahıl kaynağı benimde bloğumu ziyaret edip takip ederseniz sevinirim :) http://mutfaktakisen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle deneyeceğim. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. normal paketlerde satilan misirdan alsam aksamdan suya islasam olurmu?kirik misiri nerden bulabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam normal mısır suda bekletilince ve haşlanınca oldukca büyük olur bence, üstelik kabuklarıda cıkabilir. marketlerin tahıl reyonlarında bulabilirsiniz diye düşünüyorum. bu şekilde hazırlanmış kırık mısır, kabuklarıda soyulmuş tam çorbalık. inanın ben de daha önce bu şekilde hazır kırık mısır satıldığını bilmiyordum, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine buldum. inşallah yardımcı olmuşumdur, hoşcakalın.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...